Belediyemiz Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereği, 2025 yılı Olağan Nisan Ayı Meclis Toplantısı 08.04.2025 Salı günü saat 14.00’de Belediye Özlem EDEPALİ Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanlık Divanı yerini aldıktan sonra yoklama yapıldı ve yapılan yoklamada Meclis Üyemiz Mehmet Emin ORUÇLİ Umre’ye gideceğinden Nisan ayında yapılacak olan tüm toplantılara katılamayacağına, Meclis Üyemiz Riza KELEŞ Nisan Ayı 1. Birleşim Toplantısına katılamayacağına dair dilekçe vermiş olup, izinli sayılmaları talebi meclis başkanlığına sunuldu. Meclis Üyesi Muhasettin BALKAYA’nın da mazeretsiz olarak toplantıya katılmadığı, diğer tüm meclis üyelerinin toplantıya iştirak etmiş olduğu görüldü. Meclis başkanı, izinli sayılmayı talep eden meclis üyesi Mehmet Emin ORUÇLİ’nin nisan ayında yapılacak meclis toplantılarının tüm birleşimlerinde, meclis üyesi Riza KELEŞ Nisan Ayı 1. Birleşim Toplantısında izinli sayılma talepleri işaretli oylamaya sundu ve yapılan işaretli oylama sonucunda meclis üyelerinin talep edildiği şekilde izinli sayılmalarına mevcudun oybirliği ile karar verildi. Meclis başkanı açılış konuşmasını yaptıktan sonra meclis üyelerini saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına davet etti.
2025 Mart ayı Olağan Meclis Toplantısına ilişkin toplantı karar özetleri meclis üyelerine arz edildi. Bu konuda söz almak isteyen olup olmadığı soruldu? Söz almak isteyen bulunmaması üzerine, işaretli oylamaya sunularak, mevcudun oybirliği ile sunulduğu şekliyle kabul edildi.
Meclis Başkanı gündem bilgi, teklif ve öneriler bölümünde; meclis üyesi Mehtap GENÇ’in sıfır atık ile ilgili bildirgenin okunması talebi doğrultusunda, bildirge için söz verdi. Meclis Başkanı gündeme başka teklif ve önerisi olup, olmadığını sordu. Gündeme teklif ve öneri talebi bulunmadığından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi.
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 22. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu’nca hazırlanan “ 2024 Yılı Denetim Raporu ” Nisan ayı meclis toplantımızda görüşülmek üzere Meclis Başkanlığına okunmak suretiyle Mali Hizmetler Müdür Vekili tarafından arz edildi. Denetim Komisyon Raporunda konusu suç teşkil eden herhangi bir unsura rastlanmamış olup, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ ve diğer mevzuatlarda belirtiler usul ve esaslara uygun olduğunu tespit edilmiş ve Denetin Komisyon Raporu Meclis Üyelerinin bilgisine sunulmuştur.
1.Gündem Maddesi- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesi (b) bendi uyarınca, bir yıl süreyle görev yapmak üzere Belediye Meclis üyeleri arasından gizli oyla 2 (iki) Encümen üye seçiminin yapılması gerekmektedir. Kanun gereği gizli oylama yapılması zorunlu olan bu seçimler için, oy pusulalarını içeren başkanlıkça mühürlü zarflar tüm meclis üyelerine dağıtıldı. Dağıtılan mühürlü pusula ve zarflar meclis üyelerinden toplanarak, meclis başkanına teslim edildi. Meclis Başkanı zarfları açarak pusulaları okunmaya başlanıldı. Encümen Üyeliği için yapılan gizli oylama sayımını sonuçlarına göre, meclis üyelerimizden Nurullah YAVAŞ ve Tufan PARLAK bir yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmiştir. Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. Birleşim toplantısında, gizli oylamada oyçokluğu ile seçilmişlerdir. (Karar No: 27)
2.Gündem Maddesi- Yazı İşleri Müdürlüğünün 18.03.2025 tarih ve 1957 sayılı yazısı ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 24. Maddesi gereğince, Belediyemizin İhtisas Komisyonları olan Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Tarife Komisyonu ve Trafik Komisyonunda, 2026 Yılı Nisan Ayı Meclisinde yapılacak olan yeni seçime kadar 1 (bir) yıl süre ile görev yapmak üzere; Meclis Üyeleri arasından en az 3 (üç) en fazla 5 (beş) kişiden oluşması gereken komisyonlara gizli oyla seçim yapılması gerektiğinden; Belediyemizin yukarıda belirtilen dört adet İhtisas Komisyonuna üye sayılarının belirlenmesi ve gerekli gizli seçimlerin yapılarak komisyonlarımızın oluşturulması talebi arz edilmiş ve meclisimizde yapılan müzakereler neticesinde meclis başkanının teklifi üzerine belirtilen ihtisas komisyonlarımızın 3 (üç) üyeden oluşması işaretli oylamaya sunuldu ve komisyonların 3 (üç) üyeden oluşmasına oybirliği ile karar verilmiş olup, gizli seçim için oy pusulalarını içeren başkanlıkça mühürlü zarflar tüm meclis üyelerine dağıtıldı….. Dağıtılan mühürlü pusula ve zarflar meclis üyelerinden toplanarak, meclis başkanına teslim edildi. Meclis Başkanı zarfları açarak pusulaları okunmaya başlanıldı. Oyların açılıp, okunması sonucu;
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda bir yıl süre ile görev yapmak üzere Özlem CAN (CHP), Ali KIRICI (CHP) ve Mehmet Emin ORUÇLİ (AKP) oyçokluğu ile belirlenmiştir.
Meclis Tarife Komisyonunda bir yıl süre ile görev yapmak üzere, Özlem CAN (CHP), Nurullah YAVAŞ (CHP) ve Mehmet Emin ORUÇLİ (AKP) oyçokluğu ile belirlenmiştir.
Meclis İmar Komisyonunda bir yıl süre ile görev yapmak üzere, Nurullah YAVAŞ (CHP), Tufan PARLAK (CHP) ve Mehmet Emin ORUÇLİ (AKP) oyçokluğu ile belirlenmiştir.
Meclis Trafik Komisyonunda bir yıl süre ile görev yapmak üzere Bircan EFE (CHP), Muhasetin BALKAYA(CHP) ve Mehmet Emin ORUÇLİ (AKP) oyçokluğu ile belirlenmiştir.
Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. Birleşim toplantısında, mevcudun oyçokluğu ile karar verildi.(Karar No: 28)
3.Gündem Maddesi- Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.03.2025 tarih ve 2208 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Talep konusu meclis üyelerince müzakere edilerek işaretli oylamaya sunulmuş olup; Çınarcık Kaymakamı Sayın Oğuzhan Erdi ATAK önderliğinde kurulan, kırsal kalkınmanın sağlanması için sosyal, kültürel, kırsal kalkınma, ekonomi, turizm v.b. alanlarda; yenilikçi uygulama, yöntem ve projeleri belirlemek, uygulamak ve geliştirmek üzere faaliyet gösteren ÇINARALTI YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİ, bütüncül ve tabandan tavana sürdürülebilir yaklaşımla çok sektörlü bir tüzel kişilik olup; 5393 Sayılı Belediye Kanununun "Diğer Kuruluşlarla İlişkiler" başlıklı 75. Maddesinin (c) bendi hükmü doğrultusunda; belediyemizin ÇINARALTI YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİ'ne kurumsal üye olmasına, üyelik işlemlerini gerçekleştirmek ve anılan dernekte kurumumuzu temsil etmek üzere Belediye Başkanı Avni KURT'a tam yetki verilmesine, Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. birleşim toplantısında, mevcudun oybirliği ile kabul edildi. .(Karar No: 29)
4.Gündem Maddesi- Mali Hizmetler Müdürlüğünün 26.03.2025 tarihli 2168 sayılı yazısı ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 56.maddesi gereği Çınarcık Belediye Başkanlığı 2024 yılı İdare Faaliyet Raporu, Belediye Başkanı tarafından, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 19. maddesi gereği, Meclis Toplantısına Meclis 1.Başkan Vekili Coşkun PARLAK Başkanlık etti. Belediye Meclisimizde yapılan müzakereler sonucu yapılan işaretli oylamada; 2024 yılını kapsayan İdare Faaliyet Raporunun daha detaylı incelenmesi için 2. Birleşim toplantısında karara bağlanmasına Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. Birleşim toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi. (Karar No:30)
5.Gündem Maddesi- İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 27.03.2025 tarihli ve 2201 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edilerek yapılan müzakereler neticesinde işaretli oylamaya sunulmuş olup; 5393 sayılı Belediye Kanunun 48. Maddesi ve 49. maddesinin birinci fıkrasında; Belediyelerin norm kadroları, ilke ve standartları çerçevesinde belediye meclisinin kararıyla belirlenir denildiğinden, 07.05.2024 tarihli 2024/38 sayılı meclis kararı ile oluşturulan teşkilat şemamızda, müdürlüklerinin/birimlerin daha etkin hizmet verebilmesi için; Belediye Başkanlığına bağlı olan İç Denetim ve Şeffaflık Biriminin Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlanmasına, Teşkilat Şemasındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Tahsilat Veznelerinin iptal edilip Tahsilat Şefliğine bağlanmasına, Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesine Bütçe ve Kesin Hesap Biriminin Kurularak Teşkilat Şemasına eklenerek Teşkilat (organizasyon) Şemasının güncellenmesine, Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. Birleşim toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi. (Karar No: 31)
6.Gündem Maddesi- İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 27.03.2025 tarih ve 2202 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edilerek yapılan müzakereler neticesinde işaretli oylamaya sunulmuş olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 03.01.2024 tarih ve 2024/2 sayılı genelgesi uyarınca, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerince, TH sınıfından 7. dereceli Tam Zamanlı Sözleşmeli 1 adet Mimar ve 1 adet Mühendis alımı için, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 17.12.2024 tarihli ve 11258548 sayılı Bakanlık Onayı ile izin alınmış; bu kapsamda izin verilen pozisyonlarda Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri uygulanarak, sözlü sınavda başarılı olan Tam Zamanlı Sözleşmeli Mimar ve Mühendisin 31.12.2025 tarihine kadar çalıştırılmasına, çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellere ödenecek ücretlerin, Asgari Geçim İndirimi, Aile ve Çocuk Yardımı, Sosyal Denge Tazminatı, Sendika Ödenekleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün 06/01/2025 tarihli, 27998389-010.06.02-3675668 sayılı Genelgesinde belirlenen ekli listelerinde belirtilen unvanlarının tavanından ücret ödenmesine ve yıl içerisinde devlet memurları aylıklarına genel bir artış yapılması durumunda yeni meclis kararı alınmaksızın aylık ücretlerinin aynı oranda artırılmasına, Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2024 tarihli 1. Birleşim toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi.(Karar No:32)
7.Gündem Maddesi- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.03.2025 tarihli 2211 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Talep konusu meclis üyelerince müzakere edilerek işaretli oylamaya sunulmuş olup; İlçemiz, Karpuzdere Mevkiinde “Taziye Evi” ihtiyacı için 05.09.2024 tarihli 2024/73 sayılı meclis kararı ile pafta: G22D12B1D, 344 ada “1” sayılı parselin batısındaki park alanında Belediye Hizmet Alanı (Taziye Evi) planlanmış ancak; Belediye Hizmet Alanı (Taziye Evi) olarak planlanan alanda kadastral sorunların doğması ve yapılan çalışmalar sonucu planlanan alanın yetersiz kaldığı değerlendirilmiş olduğundan, pafta: G22D12B1D, 344 ada “3 ve 4” sayılı parsellerin güneyindeki park alanının Belediye Hizmet Alanı (Taziye Evi) olarak planlanması ve geri kalan alanın sosyal altyapı dengesini sağlamak amacıyla park alanı olarak planlanması ile ilgili Mimart Planlama Mimarlık İnşaat Bilişim Tic. Th. İhr. Ltd. Şti. yetkilisi Şehir Plancısı Oğuz AKDOĞAN tarafından hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklif konusu üzerinde gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması ve talebin değerlendirilmesi için konunun Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine, Komisyon, Raporunu tamamlayıp, Meclis Başkanlığına sunduktan sonra söz konusu talebin karara bağlanmasına, Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. birleşim toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi.(Karar No:33)
8.Gündem Maddesi- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.03.2025 tarihli 2212 sayılı yazısındaki talebi meclis üyelerine arz edildi. Talep konusu meclis üyelerince müzakere edilerek işaretli oylamaya sunulmuş olup; Belediyemiz 1/1000 Ölçekli Çınarcık Revizyon Uygulama İmar Planına esas plan notlarında değişiklik ve ilave yapılmasına yönelik, Mimart Planlama Mimarlık İnşaat Bilişim Tic. Th. İhr. Ltd. Şti. yetkilisi Şehir Plancısı Oğuz AKDOĞAN tarafından hazırlanan Plan Notları Değişikliği ve İlavesi teklif konusu üzerinde gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması ve talebin değerlendirilmesi için konunun Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine, Komisyon, Raporunu tamamlayıp, Meclis Başkanlığına sunduktan sonra söz konusu talebin karara bağlanmasına, Çınarcık Belediye Meclisinin 08.04.2025 tarihli 1. birleşim toplantısında, mevcudun oybirliği ile karar verildi.(Karar No:34)
Çınarcık Belediye Meclisinin 2025 yılı Nisan ayı olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi 08.04.2025 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, Toplantı Meclis Başkanı’nın kapanış konuşması ile sona erdi. Nisan ayı 2. Birleşim toplantısının 10.04.2025 Perşembe günü saat: 12:00’de yapılması, İmar Komisyonumuzun 09.04.2025 Çarşamba günü saat : 12:00’de toplanması kararlaştırılmıştır.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 24. maddesine uygun olarak, Çınarcık Belediye Meclisi 2025 Nisan ayı 2. Birleşim Meclis Toplantısı, 1. Birleşim toplantısında karara bağlanması 2. Birleşime bırakılan 2024 yılı İdari Faaliyet Raporunu ve İmar Komisyonuna havale edilen konuların raporlarını görüşmek üzere, 10.04.2025 Perşembe günü saat:12:00’de Belediye Özlem EDEPALİ Meclis Toplantı Salonunda toplanmıştır. Meclis başkanlık divanı yerini aldıktan sonra yoklama yapıldı. Yapılan yoklamada meclis üyesi Mehmet Emin ORUÇLİ’nin nisan ayında yapılacak meclis toplantılarının tüm birleşimlerinde izinli sayılması 1. Birleşim toplantısında oybirliği ile kabul edilmiş olup, meclis üyesi Mehmet Emin ORUÇLİ’nin izinli sayılmış olduğu bilgisi verildi. Meclis Üyemiz Riza KELEŞ Nisan Ayı 2. Birleşim Toplantısına katılamayacağına dair dilekçe vererek izinli sayılma talebi meclis başkanlığına sunuldu. Meclis Üyesi Muhasettin BALKAYA’nın da mazeretsiz olarak toplantıya katılmadığı, diğer tüm meclis üyelerinin toplantıya iştirak etmiş oldukları görüldü. Meclis üyesi Riza KELEŞ Nisan Ayı 2. Birleşim Toplantısında izinli sayılma talebi işaretli oylamaya sundu ve yapılan işaretli oylama sonucunda meclis üyesi Riza KELEŞ de mevcudun oybirliği ile izinli sayılmasına karar verildi. Meclis başkanı açılış konuşmasını yaptıktan sonra meclis üyelerini saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına davet etti. Akabinde gündemin görüşülmesine geçildi.
Çınarcık Belediye Meclisi’nin 2025 yılı Nisan ayı olağan Meclis Toplantısı, 08.04.2025 tarihinde 1. birleşim ve 10.04.2025 tarihinde 2. birleşim olmak üzere, iki toplantı halinde gerçekleştirilerek Meclis Başkanının kapanış konuşması ile sona erdi.
Avni KURT |
Coşkun PARLAK |
Hamit ÇİÇEK |
Talip SEZGİN |
Meclis Başkanı |
Meclis 1. Başkan V. |
Meclis Katibi |
Meclis Katibi |