Page 182 - Faaliyet_Raporu_2018
P. 182

FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ ve DEĞERLENDİRMELER

Ölçü ve Ayar Biriminin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

E Çınarcık Belediyesi sınırları içerisinde kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin ilk muayene, periyodik
           muayene, ani muayene, şikâyet muayenesi ve stok muayenesi işlemleri ve damgalanma işlemlerini
           yürütmek.

E Muayene ile ilgili olarak kendisine başvuranların kayıtlarını Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne
         göndermek, tasdik ettirmek ve muayenelerine başlamak.

E Yapılan ölçüm ve incelemeler sonucunda kullanım özelliğini kaybeden, hatalı çalışan, ayarı bozuk
           ölçü ve tartı aletlerinin damgalarını iptal etmek, ayarları yapılıncaya kadar kullanımlarını önleyi
           ci işlemler uygulamak, muayene sonunda uygun olduğu tespit edilen ölçü ve tartı aletlerini dam
         galamak.

E Yaptığı çalışmalarla ilgili her ay amirine rapor sunmak.

E Belirlenen tarifeler üzerinden muayene ve damga ücretlerini düzenlemek.

E Amirlerince verilecek benzeri nitelikteki görevleri yapmak.

E Amir, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Başkanı’na karşı sorumludur.

Denetim ve kontrolü yapılan pazarlar;

GÜNLER                                           YER

Pazartesi                                        Semt Pazarı (Karpuzdere Mahallesi / Çınarcık)
          Salı                                             Merkez Pazar Yeri (Merkez / Esenköy)
          Perşembe                                         Semt Pazarı (Taşliman Mahallesi / Çınarcık)