ZABITA EKİPLERİ MARKET DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Çınarcık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kentte faaliyet gösteren marketlere yönelik denetimlerine devam ediyorlar.

Çınarcık Belediyesi Zabıta ekipleri market denetimlerinde raflardaki ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketlerini incelediler. Ürünlerin etiket fiyatlarını tek tek yazan Zabıta ekipleri, daha sonra kasa fiyatlarıyla karşılaştırdılar.

Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında Zabıta ekipleri incelemelerine devam ediyorlar. Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden Çınarcık Belediyesi Zabıta ekipleri , etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdılar. Bunun yanı sıra son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünlerin işletmelere cezai müeyyide uygulayan zabıta ekipleri son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin imhasını gerçekleştirdiler.

Çınarcık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimlerde, gıda, genel temizlik, fiyat etiketi, etiketlerin mevzuata uygun olup olamadığı ve reyonlarda bulunan ürünlerle kasadan geçirilen ürünlerin fiyat karşılaştırmalarında, etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiği takdirde raporu, Yalova Ticaret İl Müdürlüğü ilgili birimlerine iletiyorlar.

Vatandaşların daha rahat ve güvenilir piyasa şartlarında alışveriş yapabilmelerini sağlamak maksadıyla Çınarcık Belediyesi Zabıta ekipleri denetimlerini belirli periyotlarla devam edeceklerini belirttiler.

24.01.2023 12:16