YALOVA BELGESEL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Yalova Valiliği ile Yalova Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen Yalova Belgesel Film Festivali’nin ilk gününde, kortej yürüyüşü ve protokol konuşmaları gerçekleşti.

Kortej yürüyüşüne katılan Belediye Başkanımız Avni Kurt, ardından Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda konuşma yaptı.

Kürsüde yaptığı konuşmada, Yalova’nın sanatsal potansiyelini ortaya çıkarmak ve yerel sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlenen Yalova Belgesel Film Festivali’nin gerçekleşmesinde katkısı bulunanlara teşekkür eden Başkanımız Avni Kurt; “Yalova Turizm Birliği Başkanı kimliğimle, ilki düzenlenen Yalova Belgesel Film Festivali’ni, şehre kattığı sanatsal canlılık ve turizm bakımından kattığı değer nedeniyle önemli buluyorum. Çınarcık Belediyesi olarak da Yalova Belgesel Film Festivali’ni destekliyoruz ve her daim bu tip organizasyonları destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından “O Çınar” belgesel film gösterimi gerçekleşti. Belgesel film gösteriminin ardından gerçekleştirilmesi planlanan Manuş Baba konseri ise, Ankara Kahramankazan’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

23 Ekim’de başlayan Yalova Belgesel Film Festivali, 26 Ekim’e kadar sürecek.

28.10.2024 09:49