EMNİYET’TEN KADINA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE TANITIMI

Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Emniyet Müdürlüğü “Kadın Acil Destek Uygulamasını (KADES”) tanıttı.

Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde  “Kadın Acil Destek Uygulamasını (KADES)” uygulamasını Cumhuriyet Meydanı’nda tanıttı.

KADES programı tanıtım etkinliğine Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcımız Murat Savaş ,Çınarcık İlçe Emniyet Müdürü Eyyüp Mol, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Koçak ve Çınarcık  İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak katıldı.

KADES programı aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulamadır.

Akıllı telefonlar üzerinden IOs ve Android marketlerden “Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)” indirildikten sonra gelen ekrana Ad- Soyad , T.C. Kimlik No , Doğum Yılı ve Telefon Numarası bilgileri girildikten sonra SMS doğrulama kodu sisteme girildikten sonra uygulama aktif oluyor. Program kullanıcıları şiddete mağdur olduklarında sadece “Kades Kadın Acil Destek” butonuna tıkladıkları an ihbar eş zamanlı 112/155/156 Acil Çağrı Merkezindeki görevli personele düşüyor ve olay yerine en yakın ekip ve devriye duruma müdahale ediyor.

25.11.2020 15:00