EKİPLER, GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA YAPIYOR

Belediye ekiplerimiz yaz ayları boyunca ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyorlar.

Veterinerlik Hizmetleri personellerimiz ; ilçe genelinde ilaçlama makinası vasıtasıyla gece, gündüz;  haşere, karasinek ve sivrisineklerin çoğalmasını önlemek amacıyla belli bir plan ve program çerçevesinde ilaçlama çalışmalarını yapıyorlar.

İlaçlama ekibimiz yapmış oldukları ilaçlamanın daha etkili olması için sabah ve akşam saatlerinde çalışmalarını yürütmektedir. Personelimiz sabah 06:30 - 08:30 saatlerinde Çınarcık genelinde ilaçlama çalışmasının ardından akşam 20:30 - 23:30 saatlerinde de ilaçlama yapmaktadır.Sivrisinek ilaçlamasının etkili olabilmesi için güneş doğmadan ve gün batımı sonrası, karasinek içinde gün doğumu saatlerinde ilaçlamanın daha etkili olduğu gözlenmektedir.

Gün içerisinde sıcaklığın arttığı zamanlarda yapılan sivrisinek ve karasinek ilaçlama çalışmasında, aşırı sıcaktan dolayı ilaçlamadaki su buharlaşıp uçacağından dolayı çalışmanın etkisi azalacaktır. Ekiplerimiz  sabah 06:30 - 08:30 ile akşam 20:30 - 23:30 saatlerinde ilaçlama çalışmalarını periyodik olarak yapmaktadırlar. Vatandaşlarımızın yapılan ilaçlama çalışmaları esnasında  dikkatli olmaları önemle rica olunur.

28.07.2020 12:00