ÇINARCIK’TA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

103. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Töreni, coşkulu bir kalabalıkla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, belediye meclis üyelerimiz, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na Çelenk Koyma Töreni'nin takibinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çınarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gözde Gençtürk yaptı. Çınarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürün konuşmasından sonra Çınarcık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Erva Arzu Candoğan ile Abdullah Toptaş’ın “Dağ Başını duman Almış” adlı şiirinin ardından Çınarcık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisi yapıldı.

Karate Antrönörü Mustafa Canan Taşçı yönetiminde Çınarcık Belediye Spor Kulübü Karate Takımı hazırladıkları karate gösterisini sundu. Karate gösterisinin ardından Karate Türkiye Şampiyonu Kübra Özden’e , okullar arası Türkiye Şampiyonu Berak Sevik’e ve bisiklette Türkiye Şampiyonu Fatma Nisa Günaydın’a madalyaları Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer ve Çınarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gözde Gençtürk takdim edildi. Madalya töreninin ardından Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerinin hazırlamış olduğu halk oyunu gösterisinden sonra Çınarcık Anadolu Lisesi öğrencilerinin koro gösterisi katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

19.05.2022 15:52