ÇINARCIK'TA DOĞA SPORLARI FESTİVALİ YAPILDI

Yalova Valiliği öncülüğünde düzenlenen Doğa Sporları Festivali, Yalova Belediyesi, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yalova İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi, Çınarcık Belediyesi ve Teşvikiye Belediyesinin katkılarıyla başladı.

Festivalde yamaç paraşütü, bisiklet maratonu, doğa yürüyüşü, egzersizler, geleneksel oyunlar gibi birçok etkinlik yer aldı. Festivale gelen katılımcılar çadır veya karavanlarıyla alanda konaklayabildiler.

Belediye Başkanımız Avni Kurt; Teşvikiye Kum Plaj’da düzenlenen, Çınarcık Belediyesi’nin de destek sunduğu Doğa Sporları Festivali’ne katıldı.

Yamaç paraşütünden ata binmeye, doğa yürüyüşünden geleneksel okçuluk etkinliğine, kaya tırmanışından ayak tenisine kadar birçok sportif aktivitenin gerçekleştiği festivalde konuşma yapan Başkanımız Avni Kurt; “Ulu Önder’in “Zeki, çevik ve ahlaklısını severim.” dediği sporcuları buluşturan bu tip festivallerin kentlere canlılık kattığını ve hem doğanın, hem de doğada spor yapan sporcuların kıymetini bilmek gerektiğini…” ifade etti.

27.05.2024 13:49