BELEDİYE PERSONELİNE, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ

Çınarcık Belediyesi personeline kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verdi.

Çınarcık Belediyesi personeline Meclis Salonunda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verdi. Eğitime Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer’de katılım gösterdi.

Belediye personeline Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde (ŞÖNİM) görevli sosyolog Cennet Öztürk verdi.

Verilen eğitimde belediye personeline toplumsal cinsiyetin tanımı, eşitliğin ailede ve çocukluktan başladığı, ülkemizdeki kadın ve erkek iş gücüne katılım durumu, kadına yönelik şiddet, şiddet türleri, yaygınlığı, 6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir kararları ve şiddetle mücadele alanında hizmet sunan kurumlar Kadın Destek Uygulaması (KADES)  hakkında bilgiler anlatıldı.

Çınarcık Belediyesi personelinin ilgi gösterdiği eğitim soru cevap kısmıyla son buldu.

26.11.2021 17:30