BAŞKANIMIZ NUMAN SOYER’İN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu millet Malazgirt ruhuna her zaman sahip çıkacaktır.” dedi.

Belediye Başkanımız Numan Soyer, mesajında şu ifadelere yer verdi:”Bundan yaklaşık bin yıl önce Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden atalarımızın, güzel Türkiye’nin temelini attığı bu kutlu ve tarihi fetih 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde mutluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz ve heyecanlıyız.

Sultan Alparslan’ın komutanlığında asrında görülmemiş bir deha, yetenek ve dirayet ile Anadolu’yu fethetmek için Bizanslılarla karşı karşıya gelen ve onları bozguna uğratan Türkler, tarihten aldığı bilgi, ilham, irfan ve tecrübe ile Anadolu’yu; kendisine yurt, Türk-İslam Medeniyeti’ne beşik, mazlumlara umut ve zalimlere set yapmıştır. Anadolu, şanlı zafer, kutlu fetih Malazgirt ile kendi ali hüviyetine kavuşmuş, Türk-İslam Medeniyeti’ne sancak olmuştur.

Köklü geçmişten, güçlü bir geleceğe uzanan bu kutlu zaferin yankıları günümüzde hala sürmektedir ve daha nice bin yıllarda da yankılanacaktır. Askeri bir başarının ötesinde, aklın, yeteneğin, imanın, sabrın, fedakarlığın, dirayetin ve güçlü bir iradenin eseri olan Malazgirt Zaferi, bizlere atalarımızın örnek şahsiyetlerini ve gayretlerini hatırlatırken, aynı gaye ile Anadolu’muzu, Türkiye’mizi daha ilerilere taşımak için de adeta bir yol haritası niteliğinde örneklik teşkil etmektedir.

Geçmişimizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hep daim olması dileği ile Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünü kutluyor, tarihin en büyük zaferlerinden biri olan Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde Sultan Alparslan başta olmak üzere bu kutsal toprakları bizlere canlarını hiçe sayarak vatan yapan tüm ecdadımızı saygı ve minnetle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

25.08.2022 14:38