BAŞKANIMIZ NUMAN SOYER, HAYATA SAYGI DURUŞUNA KATILDI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” etkinliğine katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan, “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” kampanyası çerçevesinde Çınarcık'ta yaya geçidi, ekiplerimiz öğrencilerle birlikte kırmızıya boyadılar.

Kampanya çerçevesinde trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Kampanya çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı başlatılan etkinlikte  Çınarcık’ta Füruzan Kınal İlkokulu ve Ortaokulu önünde Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcımız Murat Savaş, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak,  öğrencilerle birlikte boyanan yaya geçidinin üzerinden geçtiler.

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer uygulamanın Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan kampanya olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin her ilinde eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla eş zamanlı bir etkinlik yapıyoruz. Yeni mottomuz, “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” burada hedefimiz öncelikle sürücülerin yaya geçitlerindeki duruşunun hayata saygı duruşu olduğu mesajını iletiyoruz. Dolayısıyla bu kampanyalarla hedefimiz trafikteki insan unsurunun kazalara sebebiyet oranını olabildiğince azaltabilmek. Ölümlü kazaları azaltabilmek. Özellikle de yaya kayıplarını olabildiği kadar azaltabilmek” diye konuştu.

29.09.2022 17:47