ATIK YAĞLAR EKİPLERİMİZ TARAFINDAN TOPLANIYOR

İlçemizdeki işyerlerinde bulunan atık yağlar ekiplerimiz tarafından toplanıyor.

Çınarcık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden olan bitkisel atık yağ toplama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Belediye ekiplerimiz bitkisel atık yağlar ile ilgili iş yerlerine denetimler yaparak, lisanslı firma ile işletmelere yeni sözleşmelerini imzalattılar. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda; atık yağların toplanması amacıyla Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş atık yağ toplama firması ile Çınarcık’taki işletmeler arasında sözleşmeler imzalandı.

Çınarcık Belediyesi özellikle evlerde ve lokantalarda biriken atık kızartma yağlarının çöplere ve lavabolara dökülmesi ile oluşan çevre kirliliğini önlemek amacıyla; atık yağları belirli periyotlarla toplama işlemine devam ediyor.

Kullanılmış bitkisel atık yağların 1 litresinin lavabolara dökülmesi,1 milyon litre içme suyunu kullanılmaz hale getirmekte ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokmakta, kanalizasyon hatlarında boru kesitlerini daraltmakta ve tıkanmalara sebep olmaktadır.

16.06.2021 17:30