426 Ada 35 Parsel Riskli Yapı Hakkında

İlçemiz, Kayalıbağlar Mevkii; ada:426, "35" sayılı parsel, (UAVT Kodu: 6877837, YKN:291699) Vali Akı Caddesi No:75 adresindeki yapının, Yalova Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün 70583 sayılı yazı ile "Riskli Yapı" olarak tespit edildiği belediyemize bildirilmiştir.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun "8" inci maddesi "3" üncü fıkrasında Riskli yapıların yıktırılması için, bu yapıların maliklerine doksan günden fazla olmamak üzere süre verilir. Bu süre içinde yapı, malik tarafından yıktırılmadığı takdirde, yapının idari makamlarca yıktırılacağı bildirilir. Verilen bu süre içinde de maliklerince yıktırma yoluna gidilmediği takdirde, bu yapıların insandan ve eşyadan tahliyesi ve yıktırma işlemleri, yıktırma masrafı ile gereken diğer yardım ve krediler öncelikle dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere, mahallî idarelerin de iştiraki ile mülki amirler tarafından yapılır veya yaptırılır." belirtildiği üzere söz konusu yapıların altmış (60) gün içerisinde yıkılması gerekmektedir.Tarafınızca ayrıca riskli yapıyı kullanan: kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi varsa ise onlara da verilen süre içerisinde riskli yapının tahliye edilmesi gerektiğinin bildirilmesi gerekmektedir.bilgilerinize rica ederim.

RİSKLİ YAPI HAKKINDA DAĞITIM YERLERİNE

05.07.2024 09:00