YASEMİN KOÇ HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden öğretmen Yasemin Koç’un adı verilerek restore edilen kütüphane 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hizmete açıldı.

Kütüphanenin kurulmasında büyük emekleri olan ve 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden öğretmen Yasemin Koç’un adının verildiği kütüphane tamamen yenilendi. Yeni kitapları, yenilenen raf düzeni ve altyapısı, 4 adet bilgisayar ve internet bağlantısıyla modernleştirilen Yasemin Koç Halk Kütüphanesi için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılısı yapıldı.

Alınan kitap bağışlarıyla zenginleştirilen kütüphanenin açılmasıyla ilçedeki önemli bir eksikliği gidereceklerini belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, geçmişte kütüphanenin açılmasında büyük emekleri geçenleri saygıyla andıklarını söyledi. Kurt, Yasemin Koç’un isminin de bu şekilde yaşatılacağımızı ifade etti.

1982 yılında açılan Çınarcık Halk Kitaplığı’nın açılış hikâyesi, kitaplığın kurucularından Saniye Sugün’ün kızı Sevinç Sugün’ün Çınarcık’ta kütüphane olmadığı için Yalova’ya gitmesi ile başlıyor.

Onun soğuk bir kış günü, Yalova Kütüphanesi’nde sıra beklerken hastalanarak eve dönmesi, akıllara “neden Çınarcık’ta bir kütüphane olmadığı” sorusunu düşürmüş.

Bu olaydan sonra, özellikle Çınarcıklı hanımların ve dönemin Belediye Başkanı Turgut Kurt, Lise Müdürü İrfan Tuncel, öğretmenlerden Ali Can Bey ve Nahiye Müdürü Nurhan Canbaz’ın iki sene süren fedakâr çalışmaları; 11 Kasım 1982 tarihinde, dönemin İstanbul Valisi Nevzad Ayas’ın açılışını yaptığı Çınarcık Halk Kitaplığı’nı Çınarcık halkına kazandırmıştır.

1982 yılında emeği geçenlere Turgut Kurt , Ali Can , Saniye Sugün , Handan Özdemir , Neşe Büyükcebeci, Vecihe Meydan, Nezihe Kaya, Hülya Denemeç ,Sevinç Ağseren ,Nazan Parlak ,Nur Sarı'ya Avni Kurt teşekkür plaketi verdi.

Açılış da kitap imzalayan Mehmet Güler Hocamıza da teşekkür ederiz.

24.11.2015 20:19

Tüm Projeler İçin Tıklayın