TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE MUTLU SON

Çınarcık Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

Toplamda % 21’lik zam hakkının elde edildiği sözleşme Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer ile Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar tarafından bugün imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Numan Soyer “Belediye İş Sendikası ile işçi arkadaşlarımızın sendikal haklarının ilgilendiren görüşmelerin sonucunda işçi arkadaşlarımızın geçmiş döneme ait borçlarının yanında Zabıta ve su depolarında görev yapan personelimizin 5 yıllık geriye dönük mesailerini belli bir ödeme takvimine bağladık . Bunun yanında işçi arkadaşlarımıza %21’lik zam konusunda uzlaştık. Bugün toplu iş sözleşmesinde kurumumuzun haklarını gözeterek , işçi personellerimizi de mutlu eden  bir karara bağlayarak imzalarımızı attık. İmzaladığımız sözleşmenin işçilerimiz ve belediyemiz için hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar “İşçi kardeşlerimizin 2018 ve 2019 yıllarından kalan sosyal haklarımızı tek kalemde ödeyerek işçi arkadaşlarımızı memnun eden ve geriye dönük zabıta ve su depolarında görev yapan arkadaşlarımızın 5 yıllık geriye dönük alacaklarını ek protokol yaparak ödeme takvimine bağladık . Toplu iş sözleşme müzakerelerinde işçi arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda Belediye Başkanımız Numan Soyer’in iyi niyetli yaklaşımı sonucunda arzu ettiğimiz zam talebine ulaşarak toplu iş sözleşmesini imza altına aldık.  Tüm işçi kardeşlerimiz imzalanan toplu iş sözleşmesinden dolayı mutlular  ve Başkanımız Numan Soyer’e göstermiş olduğu ilgi ve özenden dolayı teşekkür ederim” dedi.

26.12.2019 14:00