SAHİLİMİZDEKİ MASALAR VE SANDALYELER KALDIRILDI

Çınarcık Kaymakamlığınca alınan karar doğrultusunda; sahilde bulunan sandalye, şezlong, masa, şemsiye gibi malzemeler Zabıta ekiplerimiz tarafından kaldırıldı.

Çınarcık Kaymakamlığınca alınan karar doğrultusunda sahilimizde sandalye, şezlong, masa, şemsiye gibi malzemeler ekiplerimiz tarafından kaldırıldı.

Son günlerde vatandaşların şikâyeti üzerine belediyemiz tarafından  ilçemizde  sahillerde bulunan sandalye, şezlong, şemsiyelerini kaldırması yönünde  anonslar  yapılmıştı. Yaklaşık 8 gün boyunca yapılan anonslara aldırış etmeyenlerin bugün itibariyle sahilde bulunan sandalye, şezlong, masa, şemsiyeleri zabıta ekiplerimizce toplandı.

Çınarcık Kaymakamlığınca, “Bilindiği üzere sahil şeridindeki işgallerin denetimi 17/04/1990 tarih ve 20495 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3621 sayılı Kıyı Kanunun 13. Maddesinde “Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde belediye, dışında ise valiliklerce yürütülür.” hükmü ve 03/08/1990 tarih ve 20594 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 19. Maddesi gereğince; “Kıyıda doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan alanlarda ve sahil şeritlerindeki uygulamalar ve bunların kontrolü, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler, bu alanlar dışında ise valiliklerce yürütülür.” denilmektedir. Bu nedenle; yaklaşan yaz sezonu dolayısıyla kıyı şeridi içerisinde yapılan işgallerin engellenmesi veya tahliye edilmesi hususunda gereğinin yapılası rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Bu karar Çınarcık’ın yanı sıra Koru, Esenköy, Teşvikiye’de de geçerli olacak. O bölgelerdeki sahillerde de gereken işlemler belediyeler tarafından yapılacak.

Yapılan çalışmaları izleyen vatandaşlar belediye personellerimize memnuniyetini dile getirerek teşekkür ettiler.

Yapılan çalışmaların ardından ekiplerimiz sahilde kötü görüntü yaratan diğer atıkları da topladılar. Daha güzel bir görünüm kazanan sahillerimiz; vatandaşlar istediği yerde istediği şekilde güneşlenebilecek ve denizlerine girebilecekler.

Bundan sonra isteyen istediği şekilde sandalye, şezlong, masa veya şemsiyelerini sahillerimize  akşamları kilitleyip bırakamayacaklar.

19.06.2019 01:24