ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENESİ HAKKINDA

Çınarcık ilçe esnafımızın dikkatine. İki yılda bir muayene edilerek damgalaması zorunlu olan ölçü ve ölçü aletlerinin 2019 periyodik muayenesi 28 Şubat 2019 Perşembe günü saat 17:00’da sona erecektir.

2000 kilogram ve altında olan 3. sınıf ve 4. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletlerinin muayene ve damgalama işlemleri bakanlık tarafından yetki verilen özel muayene servisleri tarafından yapılmaktadır.

Muayenesiz ve damgasız tartı aleti kullananlar 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununun 15. maddesinin ( c ) bendine göre 2.600 tl idari para cezası uygulanır ve eksiklikleri 30 gün içerisinde giderilmeyen ölçü aletlerine el konularak mülkiyeti kamuya geçirilir.

Esnafımızın mağdur olmaması için belediyemiz grup merkezi ölçüler ve ayar memurluğundan bilgi alabilirler.

18.01.2019 15:00