G22D13B1B Pafta, 516 ADA 2 NUMARALI PARSELİ İÇEREN

1-PLANLAMA ALANININ TANIMI

Planlama alanı; Yalova İli, Çınarcık İlçesi, Çamlık Mahallesi G22-d-13-b-1-b Pafta, 516 Ada 2 numaralı parselin kapsamaktadır. Planlama alanını oluşturan parsel toplam 506,07 m² ( 0,05 hektar ) alana sahiptir. İmar planı değişikliği önerilen alan 1/1000 ölçekli planlarda; yatay 4 502 000 - 4 501 800 ile dikey 426 600 - 426 500 koordinatları ve 1/5000 ölçekli planlarda; yatay 4 502 000 - 4 501 500 ile dikey 427 000 - 426 500 koordinatları arasında yer almaktadır.

2-PLANLAMA ALANINI KONUMU VE MEVCUT DURUMU

Planlama alanı Çınarcık şehir merkezinin yaklaşık 1,3 km. doğusunda bulunmaktadır. Planlama alanı; bölgedeki önemli röper noktalarından Çınarcık Müftülüğü'nün karşısında bulunmaktadır. Ayrıca planlama alanıMetin Arslan Caddesi'nin de yaklaşık 50 m. güneyinde yer almaktadır. Mevcut İmar Planında planlama alanının çevresinde Ayrık Nizam 4 Katlı konut alanları , cadde üzerinde zemin katları ticari kullanımlı konutlar bulunmaktadır.

3-MEVCUT PLANLAMA DURUMU

Planlama alanı;1/ 5000 Ölçekli Nazım İmar Planında "Konut Alanı" olarak planlıdır.

Planlama alanı; 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında; 29.04.2019 tarihi onanlı İmar Planına Esas Onaylı Jeolojik ve Jeoteknik rapor gereği ÖA-2.1.A (Önlem Şartlı Alan 2.1.A ) 'de kalmaktadır ve "Ayrık Nizam 4 Katlı Konut Alanı" olarak planlıdır.

5-PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİN AMACI VE PLANLAMA KARARLARI

Mevcut 1/1000 Ölçekli Çınarcık Revizyon İmar Planı'nda 516 Ada 2 numaralı parselin üzerindeki mevcut 4 katlı yapıyı turizm sektöründe pansiyon amaçlı kullanabilmek için mevcuttaki "A-4 Konut Alanı" kullanımı plan değişikliği ile "E: 2,50, Yükseklik en çok: 4 kat, Ticaret Alanı'na" dönüştürülmesi mülk sahipleri tarafından önerilmektedir.

Bu plan değişikliği ile oluşacak kullanım; Çınarcık yerleşimine ve dolayısı ile Yalova ekonomisine de turistik anlamda da bir katkı sağlayacaktır.

Planlama Kararları:

- Yapılan imar planı değişikliği ile 506,07 m² büyüklüğündeki, 2 numaralı parselin kullanımı; imar hatları ve ulaşım bağlantılarında herhangi bir değişiklik yapılmadan, Ayrık nizam 4 Katlı Konut Alanından çıkartılarak, Emsal: 2,50 ve Yükseklik en çok: 4 kat Ticaret Alanı olarak yeniden düzenlenmiştir.

- Ticaret Alanı'nda yapılaşma koşulları; Ayrık Nizam, E: 2,50, Yükseklik en çok: 4 Kat olarak önerilmiştir.

- Plan değişikliğinde konu konut alanın, ticaret alanına dönüştürülmesi ile bölgede herhangi bir nüfus artışı olmamaktadır.

6-ALANSAL BÜYÜKLÜKLERİ GÖSTEREN TABLO

Planlama alanındaki planlama öncesi ve sonrası fonksiyon büyüklükleri ve dağılımları şu şekildedir:

FONKSİYONLAR

MEVCUT PLAN

ÖNERİ PLAN

DEĞİŞİKLİK

KONUT ALANI

506,07 m²

0 m²

-506,07 m²

TİCARET ALANI

0 m²

506,07 m²

+506,07 m²

7-TEKNİK ALTYAPI ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Teknik Alt Yapı Alanları; Kamu veya özel sektör tarafından yapılacak elektrik, petrol ve doğalgaz iletim hatları, içme ve kullanma suyu ile yeraltı ve yerüstü her türlü arıtma, kanalizasyon, atık işleme tesisleri, trafo, her türlü enerji, ulaştırma, haberleşme gibi servislerin tamamı için yapılan tesisler ile açık veya kapalı otopark kullanışlarına verilen genel isimdir.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği Madde 26-7'de " Yoğunluk artıran veya kentsel ulaşım sistemini etkileyen imar planı değişikliklerinde kentsel teknik altyapıya yönelik etkilerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla ayrıca kentsel teknik altyapı etki değerlendirmesi raporu, analizi hazırlanır veya hazırlatılır." denmektedir.

Yapılan imar planı değişikliği ile 506,07 m² büyüklüğündeki, 516 Ada 2 numaralı parselin kullanımı; imar hatları ve ulaşım bağlantılarında herhangi bir değişiklik yapılmadan, E:2,50 ve Yükseklik en çok: 4 Kat ve Ticaret Alanı olarak yeniden düzenlenmiştir.

Yapılan planlama çalışması ile bölgede herhangi bir nüfus artışı ve dolayısı ile ulaşımda araç sayısını ve yoğunluğunu arttırabilecek bir gelişme olmayacaktır.

Planlama alanına ulaşım günün her saatinde sürekli olarak toplu taşıma araçlarıyla da rahatlıkla sağlanabildiğinden dolayı; herhangi bir ticari kullanımda caddedeki trafiği olumsuz yönde etkileyebilecek bir araç sirkülasyonu oluşmayacağı düşünülmektedir.

Yukarıda belirtilen öngörülerden dolayı önerilen plan değişikliğinin "Yoğunluk Arttırma ve Kentsel Ulaşım Sistemini Etkileme" başlıkları ile alakalı herhangi eksiklik veya sorun oluşturmayacağı düşünülmektedir.

8- PLAN NOTLARI

1- PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ONAMA SINIRI MÜLKİYET SINIRIDIR.

2- YOL, PARK VB. ALANLARIN KAMUYA TERKİ YAPILMADAN YAPI İNŞA İZNİ VERİLEMEZ.

3- ÇINARCIK MERİ İMAR PLANI HÜKÜMLERİ GEÇERLİDİR.

4- ÇINARCIK MERİ İMAR PLANI HÜKÜMLERİNDE BELİRTİLMEYEN HUSUSLARDA 3194 SAYILI İMAR KANUNU VE PLANLI ALANLAR TİP İMAR PLANI HÜKÜMLERİNE UYULACAKTIR.

5- PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAN PARSELİ İÇEREN İMAR PLANINA JEOLOJİK VE JEOTEKNİK ETÜT RAPORU VERİLERİNE UYULACAKTIR.

6-“BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” KOŞULLARINA UYGUN YANGIN MERDİVENİ DIŞINDAKİ, ORTAK MERDİVEN KOLU VE SAHANLIK GENİŞLİĞİ 1.20M’E KADAR DÜŞÜRÜLEBİLİR. (PAİY-MD31- BÖLÜM-5)

7-BAHÇE MESAFELERİ İÇERİSİNDE; YAPININ İHTİYACINI KARŞILAMAK AMACI İLE ASGARİ ÖLÇÜDEKİ YANGIN MERDİVENİ, ASANSÖR VE BU ARAÇLARA ERİŞİM İÇİN GEREKLİ AÇIK VEYA KAPALI KORİDORLAR YAPILABİLİR.

8-ENGELLİ ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN KABİNLİ ASANSÖRÜN ULAŞAMADIĞI KATLARA MERDİVEN ASANSÖRÜ İLE ULAŞILABİLİR. (PAİY MD-34,BÖLÜM-5)

9-PANSİYON ODALARININ KENDİ İHTİYACINI KARŞILAYAN TEK ALAN OLARAK DÜZENLENEN TUVALET + BANYO ALANLARI 2.50 M2’E, DAR KENARI 1.30M’E KADAR DÜŞÜRÜLEBİLİR. (PAİY MD-29-BÖLÜM-5)

10-PANSİYONUN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAN MUTFAK, SPOR SALONU, TERAS, KORİDOR, KAFETERYA,RESEPSİYON VB. SOSYAL MEKANLAR VE DOLAŞIM YOLLARI KAKS HESABINA DAHİL EDİLMEZ.

10.02.2020 11:30

Tüm Duyurular İçin Tıklayın