"ÇINARCIK İŞİ" MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜFREDATINA GİRDİ

Çınarcık Belediyesi , Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışması ile “ÇINARCIK İŞİ” eğitim müfredatına girdi.

Yöresel değerimiz olan, ilçemizde yıllardır nesilden nesile aktarılan ve her evde mutlaka baş köşede yerini almış olan, “Çınarcık İşi” ; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Müfredatına dahil edildi. Böylelikle Türkiye’nin her yerinde ders olarak okutulabilmesinin yolu açılmış oldu.

Çınarcık Halk Eğitimi Merkezi’nde, “Çınarcık İşi” kurşunun ilk dersi, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcımız Murat Savaş, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bülent Setkaya, Yalova İl Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Yavuz Postallı, Yalova İl Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan, Yalova İlçe Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Muzaffer Doğan, Hüseyin Alkaş İlkokul Müdür Yardımcısı İsmail Baloğlu ve Çınarcık Kent Konseyi Başkanı Tuncay Okatan'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Çınarcık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İrfan Öztürk, 2017 yılında Çınarcık Belediyesi tarafından alınan, coğrafi işaret tescili ile ilk adımı atılan çalışma bu yıl Çınarcık Belediyesi ve kurumumuz arasında yapılan görüşmelerle resmîleştirilerek; Milli Eğitim Müdürlüğümüzün aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırıldı. El sanatları öğretmenleri tarafından yazılan eğitim programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun bulunarak, Türkiye'nin her yerinde ders olarak okutulabilmesinin onayını aldı. Bu çalışma Yalova ili ve Çınarcık ilçesi için gelecek nesillere miras olarak bırakılabilecek ve markalaşmada çok büyük katkı sağlayacaktır.

27.02.2020 19:00