BAŞKANIMIZ NUMAN SOYER’İN 17 AĞUSTOS DEPREMİ MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi’nin 21. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanımız Numan Soyer, “17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız büyük Marmara Depremi’nden bu yana 21 yılı geride bıraktık. İlçemizin de etkilenmesiyle birlikte sanayi ve ekonomimizin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde meydana gelen şiddetli deprem binlerce insanımızın ölümüne, bir o kadar insanımızın yaralanmasına, 300 bin konutun hasar görmesine ve milyarlarca liralık maddi kaybın meydana gelmesine neden olmuştu. Aradan geçen 21 yıla rağmen o günkü acıları asla unutmadık. Şu an bile kaybettiğimiz her yurttaşımızın acısı içimizi sızlatmaya devam ediyor.

Şu bir gerçek ki, bulunduğumuz coğrafyanın gereği olarak deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. Kamu kurumlarımızla birlikte yürüttüğümüz bir ‘Afet Yönetim Planı’mız bulunmaktadır. Bu kapsamda olası afet sonrasında toplanma yerleri hazır. Depremin değil alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığını acıda olsa öğrendik. Biz de Çınarcık’ımız için bütün çalışmalarımızı bu bilinçle hayata geçiriyoruz. Bu günde , Çınarcık içinde acılarımızın hâlâ tazeliğini koruduğunu ve kelimelerin kifayetsiz kaldığını biliyoruz. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın. 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet , yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onları asla unutmadık, unutmayacağız. Herkese saygılarımı sunar, huzur ve sağlıklı günler dilerim" dedi.

14.08.2020 12:00