BAŞKAN NUMAN SOYER’İN KOCADERE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer; Kocadere Şehitlerini Anma Günü için bir mesaj yayınladı.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer 98 yıl önce Kocadere’de yaşanan zulüm için “Bundan 98 yıl önce 29 Nisan 1921  günü Yunan işgal kuvvetleri, Ermeni ve Rum çetelerinin zulüm ve vahşetiyle çok acı günler yaşadık. Anadolu'nun işgal edildiği o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Milli Mücadele başlatılmış, eli silah tutan herkes cepheye koşmuştu. Köylerde kalmış kadın, ihtiyar, çocuk savunmasız insanlarımızdı. Yunan eşkıyası ile onun işbirlikçilerinin gücü ancak savunmasız insanlarımıza yetti. Kocadere'de 830 masum insanımız katledildi. Milletimizi soykırım yapmakla itham edenlere, soykırıma kimlerin maruz kaldığının örneğidir bu toplu mezarlar ve şehitlikler. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

29.04.2019 11:30