BAŞKAN AVNİ KURT’TAN İSTİKLÂL MARŞI KABULÜ MESAJI

Belediye Başkanı Avni Kurt İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt; "Milletimizin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın TBMM tarafından milli marş olarak kabulünün 98. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Büyük fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ebedîleşmiştir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, “Korkma” diye başlayan İstiklâl Marşı’mız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklâl Marşı’mız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır.

Vatan sevgisini gelecek nesillere aktaracak bir şeref madalyası olan bu dizeler ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha vurguluyor ve Yüce Allah’tan milletimize bir daha böyle kurtuluş mücadelesi yaşatmamasını diliyorum." dedi.

12.03.2019 08:30