EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

Çınarcık Belediye Başkanlığı ve Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında, evlilik hazırlığında olan eşlere ve yeni evlilere “Evlilik Öncesi Eğitim” verilmesi projesi kapsamında Mayıs ayında imzalanan işbirliği protokolü; Vali Tuğba YILMAZ’ın onayı ile yürürlüğe girdi.

“Evlilik Öncesi Eğitim” Programı “ailenin huzur ve mutluluğunu tehdit eden kötü alışkanlık ve bağımlılık sorunlarını, nedenleri ve sonuçları bakımından incelemek, araştırmak, bunların önlenmesine ve sorunlarının çözümüne yönelik, aileyi destekleyici, eğitici programlar hazırlamak ve uygulamak’’ görevlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne verilmiş olması ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Görevleri Hakkında Kanun, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili maddelerine ve Kalkınma Bakanlığı’nın 10. Kalkınma Planı’nın uygulanabilirliğinin ve etkinliğini arttırmak üzere oluşturduğu öncelikli dönüşüm programlarından “Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı’’ birinci bileşeninde yer verilerek vurgulanmasına dayanılarak hazırlanmıştır.

İmzalanan işbirliği protokolü ile; sosyal sorumluluk ve aile yapısının güçlendirilmesi, “Aile” kurumunun önemi göz önünde bulundurularak toplumsal yapının güçlendirilmesini destekleme anlayışı ile bu doğrultuda “Evlilik Hazırlığı Bulunan Eşlere Evlilik Öncesi Eğitim Verilmesi Projesi ” ile Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Yalova İli Belediyelerine nikah yapmak üzere müracaat eden çiftlerden istekli olanlara “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmelerinin yanı sıra çiftlere evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı vermesi amaçlanmaktadır.

“Evlilik Öncesi Eğitim” Programı’na katılmak isteyen yeni evli ya da evlilik hazırlığında olan çiftlerimizin, Çınarcık Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na başvurmaları yeterlidir. Eğitime katılan çiftlerimize eğitim sonunda katılım belgesi verilecektir.