ÇINARCIK’TAN, PHALSBOURG’A ATATÜRK BÜSTÜ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü Fransa'da!

Bugün kardeş şehrimiz olan Phalsbourg şehrinde Çınarcık Belediyesi tarafından yaptırılmış olan Atatürk büstünün açılışını yaptık. Phalsbourg Belediyesi'nde konsolosumuzun da katıldığı  açılış töreni saat 17.30'da (Fransa saatiyle saat 16.30'da) gerçekleştirildi.

Törende Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher içten teşekkürlerini sunarak “Çınarcık Belediyesi'nin bize takdim ettiği Atatürk Büstü için çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir eser, çok değeri var mutlaka. Sembol de olsa bizim için çok önemli ve uygun bir yere yerleştirmek için belediye meclisi olarak karar vereceğiz” dedi.

Açılış sonrasında heyet Atatürk büstü önünde, hep bir ağızdan “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” türküsünü söyledi.