ÇINARCIK İŞİ , POSTA GAZETESİNDE

Çınarcık Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu sonucunda , “Çınarcık İşi” coğrafi işaret olarak tescilleyerek, koruma altına alınmasını sağlaması 10 Mart 2018 Cumartesi günü Posta Gazetesinde yer aldı.

Posta Gazetesinin Doğu Marmara ekinde yer alan haberde “ÇINARCIK İŞİ TESCİLLENDİ” başlığını kullanarak ilçemize özgü Çınarcık İşini haber yaptı.

10 Mart 2018 Cumartesi günü Posta Gazetesi Doğu Marmara ekinde yer alan habere göre “Yalova’da yüz yıla yakın tarihiyle bölgenin en önemli el sanatlarından olan “Çınarcık İşi” coğrafi işaret tescil belgesi almaya hak kazandı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt , belgeyi Türk Patent ve Marka Kurumu’nda düzenlenen törenle aldı. Kurt, “Çınarcık İşi artık Yalova’nın bir değeri olmuştur. Bundan sonra tanıtmak ve ulusal marka yapmak için çalışacağız” diye konuştu.   ” diye haber yaptı.