İSTİKLAL MARŞI’NIN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Çınarcık’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Çınarcık Belediye Başkan Avni Kurt ,  İlçe Jandarma Komutanı Enis Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ  ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çınarcık Firuzan Kınal İlkokulu ve Ortaokulu Konferans salonunda düzenlen törende günün anlamını belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı . Firuzan Kınal İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Safi Kara’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Törene gelenlere “Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı” konulu video gösterisi sunuldu. Firuzan Kınal İlkokul ve Ortaokulu ��ğrencilerinin hazırlamış oldukları “İstiklal Marşı” oratoryo gösterisi sunuldu.

Oratoryo gösterisinden sonra 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ile  ilgili ilçe genelinde tüm okullar arasında yapılan “İstiklal Marşımızı Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini  Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi verdi.