ÇINARCIK, FRANSA'NIN PHALSBOURG ŞEHRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU!

Çınarcık ile Fransa’nın Phalsbourg kenti arasında geçtiğimiz aylarda başlayan sıcak ilişkiler kardeş şehir anlaşması Çınarcık’ta imzalandı ve artık iki şehir kardeş oldu.

Geçtiğimiz aylarda Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher ve ekibini Çınarcık’ta 5 gün boyunca misafir edilmişti. Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher; hem denizi hemde doğası ile çok güzel bir ilçe olan Çınarcık ile Fransa’ya döndüğümüz vakit te en kısa zamanda kardeş şehir için gereken protokol çalışmalarına başlayacağını belirtmişti. Yapılan yazışmalar sonrasında Çınarcık’ın ikinci kardeş şehri Phalsbourg oldu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt konu ile “Geçtiğimiz aylarda Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher’i burada ağırlamıştık İki şehir arasında yaptığımız kardeş şehir anlaşması sayesinde Çınarcık’ımızın Fransa’da bilinirliğini arttırıp ilçemize yabancı turist kazandırmayı amaçlıyoruz. Kardeş şehir anlaşması ile iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler gelişecektir” dedi.

Yeni bir yüksek öğretim kurumu yatırımı yapmayı planladıklarını ve eğitim konusunda ciddi yatırımlarının olacağını belirten Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher, türk yatırımcıları da şehirlerine davet etti.
Av. Emel Efe Göksel, Av. Cengiz Göksel ve Danışmanlık Şirketi Sahibi Denis Ayyıldız önderliğinde Uluslararası Yüksek Eğitim Merkezinin temellerinin atılması için görüşmelere başlandı. Türk öğrencilere Fransa’da eğitim olanağı sunacak olan merkezin, Phalsbourg Belediyesi tarafından destekleneceğini sözlerine ekleyen yetkililer, bu durumun yeni yatırımları da beraberinde getireceğini ifade ettiler.